Ska du renovera golvet hemma?

Något som alltid blir slitet med tiden är golvet hemma. Hur du än gör måste det till slut bytas ut eller slipas och lackas. Oavsett hur många mattor du lägger ut för att skydda golvet! Men det behöver inte vara krångligt att renovera golvet. Och ett snyggt, fräscht golv lyfter verkligen hela hemmet!

Anlita rätt firma för jobbet

Det allra första du bör göra är att lista ut hur du vill att slutresultatet ska se ut. Vill du få golvet ordentligt slipat och reparerat där det behövs och sedan lackat? Eller vill du hellre få det vaxat, oljat, målat eller såpat? Det är helt upp till dig hur du vill att slutresultatet ska se ut. Men metoden påverkar så klart kostnaden.

Välj ut två eller tre metoder och ta in offerter. Sedan kan du enkelt välja metoden du önskar utefter pris! Ett smart tips är att ta in offerter från flera olika firmor. På så sätt kan du säkerställa att du verkligen får ett kvalitetsarbete utfört. Vilket när det gäller golv, är väldigt viktigt eftersom det ska hålla i många år framöver.

Glöm inte bort trappan

De allra flesta som renoverar golvet hemma glömmer ofta bort trappan. Och när hela golvet är fräscht och snyggt sticker en gammal sliten trappa inomhus verkligen ut! En trappstegsrenovering behöver inte vara särskilt dyr. Och när du ändå renoverar hela golvet är det smart att även renovera trappsteg.

Även för trappan kan du välja metoden du själv föredrar. Men om er ektrappa är väldigt sliten kan det vara smart att istället lägga på nya trappsteg. Du slipper då kostnaden för slipning, reparationer och behandling av träet. Att renovera trappsteg är en snabb och enkel metod för att fräscha upp trappan!

Satsa på kvalitet när det gäller golvet i ditt hem, även om det kostar lite extra!