Skillnad mellan fillers och botox

Skönhetsbehandlingar behöver inte innebär kirurgiska ingrepp och operationer. Nuförtiden kan skönhetsbehandlingar betyda något helt annat! Idag finns det behandlingar som ger omedelbara resultat som inte kräver att du lägger dig under kniven. Faktum är att de vanligaste metoderna idag ofta är injektionsbehandlingar som botox och fillers. Men det finns en del missuppfattningar kring dessa behandlingar och en del förväxlar fillers och botox med varandra.

Varför fillers eller botox?

Att använda sig av fillers eller botox kan vara ett alternativ för den som till exempel vill trolla bort rynkor, fina linjer eller plumpa huden. Fillers och botox är båda två effektiva metoder som ger resultat direkt, men faktum är att båda metoderna skiljer sig åt och har olika användningsområden.

Fillers Stockholm

Fillers är en injektionsbehandlingar som i de flesta fall används för att öka volymen på ett utvalt område i ansiktet. Det allra vanligaste är i läpparna, då det är en effektiv lösning när läpparna kan upplevas som tunna eller har förlorat sin volym. Vanligast är att man använder sig av fillers för att göra läppförstoring Stockholm, då fylls läpparna och görs fylligare och slätare. Men förutom läppförstoring är det vanligt att använda fillers i till exempel kindben, haka och käkben.

Vad är botox?

Botox är ett läkemedel som används världen över, men inte bara av estetiska skäl. Precis som fillers är botox en injektionsbehandling men skillnaden är att botox verkar muskelavslappnande, så att rynkor slätas ut. Därför används botox just för att släta ut fina linjer i ansiktet, medan fillers kan användas för att plumpa huden. Botox är även en välkänd metod för att lindra besvär med migrän eller svettningar, men vanligtvis känner vi till botox som injektionsbehandling. Med botox Stockholm kan du få ett resultat som håller väldigt länge, dock inte permanent! Både fillers och  botox går ur efter en viss tid vilket gör att du själv väljer om du vill fylla på med mer eller inte.