Vad du själv kan göra för bättre internetuppkoppling

Alla har vi någon gång varit med om att vår internetuppkoppling inte levererar som vi förväntat oss. Kanske är du mitt uppe i en spännande film som du streamar online och helt plötsligt fryser bilden. Din internetuppkoppling har slutat fungera som den ska och håller inte måttet som internetleverantören har lovat. Så vad kan du själv göra vid dessa tillfällen?

Placera din trådlösa router rätt

Något som många inte vet är att var din router är placerat kan vara avgörande för WiFi-signalen. I vissa hus kan en förstärkare behöva kopplas på, speciellt i större hus med betongväggar.

Se över ditt trådlösa nätverk

Ofta kan vi tro att det är vårt internet från vår leverantör som är dåligt och skyller därmed ganska snabbt på att felet ligger där. Men faktum är att i många fall är det inte din internetleverantör som är problemet, men för säkerhets skull är det bra att kolla med dem att det inte pågår något underhåll just nu eller att ett större fel håller på att lösas.

Ett trådlöst nätverk som installerats hemma kan behöva ses över av en it-support om du inte tycker att det fungerar som det ska. Då får du hjälp med rätt placering, hur du ska tänka när problem uppstår och vad du själv kan göra för felsökning nästa gång.