Rengöringsmedel du alltid bör ha hemma

Det finns en hel uppsjö av olika rengöringsmedel. Och alla olika märken utger sig att vara bäst för uppgiften. Så hur väljer du rengöringsmedel när du står i butiken? Rekommendationen en städfirma Umeå ger är att gå efter PH-värdet! Och självklart bör du alltid leta efter det miljövänliga alternativet i alla lägen.

För badrummet bör du använda sura medel

Ett PH-värde som är lågt är även surt. Men hur lågt bör det vara? För ett badrum med kalkavlagringar, salt och rost bör du använda ett rengöringsmedel med ett PH-värde mellan 1 och 4. Speciellt vid en flyttstädning Luleå. Eftersom varenda fläck måste bort då du flyttstädar så att allt är rent och fräscht för de nya ägarna.

Helt tvärtemot i köket

Eftersom det alltid förekommer mycket fett, olja och sot i köket är det bättre att använda dig av höga PH-värden i köket. Egentligen så räcker det med helt vanlig såpa eller till och med diskmedel för att rengöra köket ordentligt. Det tar bort även de svåraste fläckarna du kan hitta bakom spisen då du utför en flyttstädning Sundsvall.

Vad gäller egentligen för golvet?

En bra städfirma Umeå rekommenderar att det är bäst att använda rengöringsmedel med ett PH-värde mellan 7 och 8. Speciellt på trägolv som mår bra av ett alkaliskt rengöringsmedel. Men börja alltid med att dammsuga ordentligt innan du skurar. Det är det bästa enligt miljövänner och även forskare inom området.

Vet du om att det finns plastpartiklar i dammtussarna på golvet? Och om du endast skurar hamnar dessa mikroskopiska plastpartiklar i vattnet som går till reningsverket. Och på reningsverket slinter dessa plastpartiklar igenom om hamnar i slutändan i naturen. Vilket självklart inte är bra för miljön.

Men då du dammsuger först hamnar de i dammsugarpåsen som går i vanliga soporna och bränns upp. Ett mycket bättre alternativ!