Tänk på det här när du byter fönster

Det finns många skäl att byta gamla fönster eller ytterdörrar. Alltifrån att de äldre fönstren är utslitna, släpper in för mycket ljud eller släpper ut värme. Under de senaste åren har både funktionerna och kvaliteten utvecklats mycket. Således kan ett fönsterbyte vara bra för dig, din ekonomi och klimatet. Vi rekommenderar PVC-fönster!

3 Viktiga saker att tänka på vid fönsterbyten

Oavsett om du letar efter ett fönsterbyte Piteå eller Stockholm, så finns det flera viktiga faktorer som du behöver tänka på. Vi har kortfattat sammanfattat en lista på de 3 viktigaste punkterna nedanför.

1. Köp nya fönster med ett lågt u-värde

När du letar efter nya fönster bör du kolla extra noggrant på det så kallade u-värdet. Detta ger dig en indikation över hur energieffektivt fönstret är och ju lägre värdet är desto bättre. I synnerhet är detta viktigt på nordligare breddgrader, såsom när det gäller fönsterbyte Piteå eller någon annan stad i Norrland, så att du inte släpper ut för mycket värme under vintern.

2. Inbrottsklassade fönster

Dessvärre är inbrottstjuvar vanliga i Sverige, oavsett vart du bor i landet. Vid inbrott brukar vanligtvis tjuven välja altandörren eller fönster på husets baksida. Därför kan det vara en bra idé att välja ett fönster som är inbrottsklassat. Dessa fönster är testade av Sverige Tekniska Forskningsinstitut, även känt som RISE.

3. Anlita en erfaren fönstermontör

Visste du att monteringen av fönstret är nästan lika viktigt som dess kvalitet? Det är otroligt mycket att tänka på vid ett fönsterbyte. Bland annat vart du ska installera den, vilket infästnings material du använder, plåtarbetet till lister och smyg. Ett fönsterbyte är ett relativt stort arbete och om fönsterbytet är dåligt utfört kan det få stora konsekvenser. Således är det viktigt att välja en erfaren och pålitlig hantverkare. Om du bor i norra Sverige rekommenderar vi den här fönstermontör Piteå.